Skip to content

Diensten voor de beveiliging van uw OT

Voor de beveiliging van uw Operationele Techniek bent u bij Otilities aan het juiste adres. Natuurlijk adviseren wij u graag over de veiligste manier om uw bedrijfsnetwerk in te richten, of voeren we een OT-Quickscan uit, maar we helpen u ook om de juiste tooling in te zetten. Zo bieden wij u onder andere:

Inzicht in risico’s voorkomt problemen

Het OT-risicobeheer van Otilities biedt volledig inzicht in uw risicopositie en het bedreigingslandschap. Risicobeheer berekent de waarschijnlijkheid van aanvallen per zone in uw productieomgeving en de effectiviteit van de bijbehorende risicobeperkende maatregelen en houdt rekening met de impact van aanvallen op verschillende bedrijfsprocessen. Hiervoor maken we gebruik van duizenden gegevens over het netwerk, uw bedrijfsmiddelen, locatie, bedrijfstak en mogelijke aanvalstactieken.

Door middel van simulaties kunnen we belangrijke indicatoren voor risico’s, bedreigingen en controleniveaus in kaart brengen. Dat leidt tot een uitgebreid beveiligingsrapport van uw OT en een plan om uw netwerk te beveiligen in overeenstemming met ISA/IEC 62443 en een prioriteitenstelling voor beheersmaatregelen en risicomanagement.

Inzicht in risico’s voorkomt problemen

OT-riskmanagement

De complexiteit en de omvang van moderne, industrie 4.0 OT-netwerken maken risicobeoordeling met behulp van traditionele risicobeoordelingsprocedures vrijwel onmogelijk. U kunt risico’s gewoon niet langer “op onderbuikgevoel” inschatten. Bovendien zijn ad hoc of jaarlijkse risicobeoordelingen niet langer voldoende, omdat de apparatuur in netwerken verandert en het bedreigingslandschap snel verandert.

OT Visibility and Anomaly Detection

Ook voor OT-zichtbaarheid en de detectie van afwijkingen biedt Otilities een oplossingssuite. Deze is gecentreerd rondom het iSID-platform voor detectie en beheer van industriële bedreigingen en maakt zowel lokale als centrale bewaking via uw datacenter of host mogelijk. De meervoudige beveiligingsengines van iSID bieden mogelijkheden voor specifieke soorten netwerkactiviteiten die u via één dashboard bewaakt.

Otilities: voor een veilig netwerk

iSID creëert door het passief scannen van al uw OT-netwerkverkeer een visueel netwerkmodel voor alle apparaten, protocollen en sessies en waarschuwt u wanneer er afwijkingen of veranderingen plaatsvinden.

Zo houdt Visibility and Anomaly Detection uw omgeving veilig

Binnen Visibility and Anomaly Detection van Otilities is er onder andere aandacht voor:

Cyberaanvallen

Het Cyber Attack-pakket heeft aandacht voor bekende dreigingen voor uw SCADA-netwerk, PLC’s en industriële protocollen. Deze bedreigingen worden verzameld uit ervaringen van de gehele onderzoeksgemeenschap voor cybersecurity.

Beleidsmonitoring

Via beleidsmonitoring kunt u beleidsregels voor iedere netwerklink definiëren en wijzigen. Ook kunt u regels aanmaken voor het valideren van specifieke commando’s en operationele bereiken.

Beheer tijdens onderhoud

Tijdens (gepland) onderhoud wilt u de netwerkblootstelling beperken. Dat kan door werkorders aan te maken voor specifieke apparaten tijdens ingestelde tijdsvensters. Nadat de onderhoudssessies zijn voltooid ontvangt u een lograpport.

Afwijkingsdetectie

Het pakket voor de detectie van afwijkingen creëert een netwerkmodel dat gebruikmaakt van meerdere parameters, zoals sampling-tijd van apparaten, de frequentie van operationele waarden en meer, zodat afwijkend gedrag op uw netwerk direct in het oog springt en u adequate actie kunt ondernemen.

Operationeel gedrag

Door het beheer van apparaten te bewaken en te auditen en waarschuwingen van firmware- of configuratiewijzigingen weet u ook op externe locaties precies wat er op uw netwerk speelt. Zo worden onder andere software-updates en het in- en uitschakelen van enge-apparaten opgemerkt en alle activiteiten gelogd.

iSAP Smart Collector

Uw OT-netwerkgegevens kunt u kosteneffectief en niet-intrusief verzenden naar het iSID Industrial Threat Detection Systeem met een iSAP Smart Collector. Hier worden uw gegevens geanalyseerd. De iSAP Smart Collector wordt op iedere externe locatie geïnstalleerd en ontvangt al het LAN-verkeer van de lokale switch en filtert irrelevante gegevens eruit, zonder het SCADA-verkeer te verstoren.

Maak nu werk van uw OT-security!

Heeft u vragen over de beveiliging van uw OT-netwerk, riskmanagement of de detectie van zichtbaarheid en afwijkingen in uw industriële netwerk? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies! Dat kan via +31 (0)85 020 54 16 of info@otilities.com.

Back To Top